Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво се случи със Замунда.НЕТ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    ОС е инструмент, не религия... не се вземайте толкова на сериозно
    за мнението, напълно се съгласявам!
    А който много знае да дойде наистина да се пробва да направи една корпоративна мрежа със 100 ПЦ-та изцяло с open source софтуер. Въпросът не е дали може, а на каква цена! Защото бизнеса не го интересуват религиозните фанатици, които са като коне с капаци, интересува го крайната цена (идруги неща, като организацията на процесите,безпроблемната работа и т.н., все неща дето не можеш ги обясни на някои хора).
    В организацията, в коята работя, се ползват различни решения - и open source и лицензирани, като по естествен начин open source решенията се заместват все повече с други решения щото не са рентабилни и постоянно има проблеми с тях и все по-трудно се поддържат.
    А обикновените юзъри ще работят с какъвто софтуер им инсталираш, ако им го спуснат от горе ще си правят презентациите с impress и ще пишат формули в calc, ако ще и с google docs, ръководството на компаниите не е глупаво, търси се най-доброто за бизнеса, айде религиозните фанатици да се вземат малко в ръце и да не обръщат темата на ауди vs bmv vs alfa примерно. Питайте нашия съфорумник Valjo защо си носи диск-а с Убунту да го дава на клиентите дето им се струват много парите за лицензи, той ще ви обясни
    И по темата за замундата, тук малко крадецът вика "дръжте крадеца" Какво друго освен откраднато съдържание има там (поправка, в самата замунда няма никакво съдържание, то било при потребителите )
    П.С. - Игрите ги оставете, за тях си има конзоли, Xbox с Kinect е супер зарибяваща
    146 1.6 TS '00
    156 2.4 JTD '01

Comment

Valjo защо си носиш диск-а с Убунту, да го даваш на клиентите, дето им се струват много парите за лицензи?
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
        ъъъъ кое викаш не тръгва или няма алтернатива при това безплатна?
        Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Игрите, игритееее. За Цедега требе се плаща. Виното се развива, ама ...
        Лично на мен не ми дреме, но познавам люде, дето дьржат и Уин, само като забавачница.
        Точно това имах пред вид, игрите. Не съм им фен и не играя, но доколкото знам по-ефектните игри не тръгват или много трудно тръгват под линукс.

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
        за мнението, напълно се съгласявам!
        А който много знае да дойде наистина да се пробва да направи една корпоративна мрежа със 100 ПЦ-та изцяло с open source софтуер. Въпросът не е дали може, а на каква цена! Защото бизнеса не го интересуват религиозните фанатици, които са като коне с капаци, интересува го крайната цена (идруги неща, като организацията на процесите,безпроблемната работа и т.н., все неща дето не можеш ги обясни на някои хора).
        В организацията, в коята работя, се ползват различни решения - и open source и лицензирани, като по естествен начин open source решенията се заместват все повече с други решения щото не са рентабилни и постоянно има проблеми с тях и все по-трудно се поддържат.
        А обикновените юзъри ще работят с какъвто софтуер им инсталираш, ако им го спуснат от горе ще си правят презентациите с impress и ще пишат формули в calc, ако ще и с google docs, ръководството на компаниите не е глупаво, търси се най-доброто за бизнеса, айде религиозните фанатици да се вземат малко в ръце и да не обръщат темата на ауди vs bmv vs alfa примерно. Питайте нашия съфорумник Valjo защо си носи диск-а с Убунту да го дава на клиентите дето им се струват много парите за лицензи, той ще ви обясни
        И по темата за замундата, тук малко крадецът вика "дръжте крадеца" Какво друго освен откраднато съдържание има там (поправка, в самата замунда няма никакво съдържание, то било при потребителите )
        П.С. - Игрите ги оставете, за тях си има конзоли, Xbox с Kinect е супер зарибяваща
        Не съм управлявал 100 пц-та под линукс, но след като някои държавни и градски администрации решиха да минат на опън сорс ОС, явно са си направили сметката. Последно се сещам за Германия и Китай. Немците даже осъдиха софтуерните патенти, което налива вода в мелницата на опън сорс-а. А дръпнатите сключиха договор с Каноникъл да им направят техен дериват. Което ще вдигне доста акциите на Убунту, защото нали се сещаш, че сега ще почнат да се развиват и драйверите за Убунту, особено видеото и всичко друго... Бъдещето ще покаже кой крив, кой прав...
        А за торентите не си прав - ако ти си купиш двд с филм и ми го дадеш да го гледам, значи и двамата сме престъпници...
        Всеки има право да си защитава интересите, но ако ти намериш на улицата 10лв, ще идеш ли в полицията да ги предадеш. Същото е и с торентите. А и защо аз да се грижа за техните права, нека те да си предотвратяват "кражбата". Най-лесния начин е като намалят цената на билета в киното, за да е общодостъпен, а не да генирират космически печалби

П.С. Не знам Вальо що си мъкне диск с Убунту, но аз винаги си нося флашка с него, за да мога преди поредното преинсталиране на УинБоза-та, да прихвана хардуера какъв е, та като инсталирам да ѝ кажа - твоето видео е това..., имаш и такова... Най-странното е, че и седмицата се дъни и не разпознава всичко, особено на някои лаптопи
        Last edited by pa4ito; d.m.y г., 13:58.
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Защо да намаляват билета в киното, след като и така генерират космически печалби
          Ходя на кино когато намеря свободно време, не заради филма, а заради самото кино, не смятам, че е нещо, което не може да си позволи пък човек. За съпътстващите удоволствия около киното (хапване, пийване) давам повече пари от цената на билета.
          Както и "пазарувам" филми от торент сайтове без ни най-малко да ме е срам, което пък не ми пречи да съм против тях
          П.С. Ей, голям проблем имат тия разпространители значи, искаш да им дадеш пари, те не искат да ги вземат, няма една свястна VoD услуга в тази наша страна от третия свят, скоро търсих разни детски филмчета и открих, че няма от къде да ги сваля официално, ами да го духат тогава. То затова и iTunes изби рибата в щатите, щото хората искаха да свалят официално ама нямаше ...
          146 1.6 TS '00
          156 2.4 JTD '01

Comment

Нещо в Z.se не вървят нещата. Гледам уж качени торенти, пък сваляне - йок.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

По-голямата част от потребителите по незнание или по навик си работят в zamunda.net.
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                По-голямата част от потребителите по незнание или по навик си работят в zamunda.net.
                Не става въпрос, че поради малко потребители няма сийд, а затова че бая от торентите не са активни.
                Допреди 2 дни не беше така.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение

А който много знае да дойде наистина да се пробва да направи една корпоративна мрежа със 100 ПЦ-та изцяло с open source софтуер. Въпросът не е дали може, а на каква цена!
                  Са тук си много прав ,който много знае и може обикновеннно си знае и цената!

Гледам тук се разискват разни видове ОС,та ако някой може да ми обясни къде се губят няколко (десетина) GB в партишън Е.Пуснал съм да се виждат и системните файлове и нема други юзъри освен мен ,пък съм уж и "Админ"...
                  И дали кат се ползва УБУНТУ в качеството на суперюзър се случва такоз ниещо?
                  И защо?
                  За сега мисля да прасна едно форматче с помоща на Ундоуса,ако пак са губят GB-ти имам едно КНОПИКС-че под ръка...хехе!
                  Attached Files
                  Last edited by 546; d.m.y г., 14:13.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение

Гледам тук се разискват разни видове ОС,та ако някой може да ми обясни къде се губят няколко (десетина) GB в партишън Е.Пуснал съм да се виждат и системните файлове и нема други юзъри освен мен ,пък съм уж и "Админ"...
                    И защо?
                    За сега мисля да прасна едно форматче с помоща на Ундоуса,ако пак са губят GB-ти имам едно КНОПИКС-че под ръка...хехе!
                    А скритите показал ли си?
                    Защото на празен дял (дяла с най-много място инак) обикновено Уиндоус си товари инсталационните пакети и ъпдейтите.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ами от контрол панел,фолдър опшънс -съм дал да ги показва,ама не би.Ъпдейти ,бекъпи,папки по подразбиране за трупане на данлоуд,сетинги и тем подобни са в партишън D,този партишън "Е" се ползва от сина ми ,там си даунлодва имейдж файлове на игрите за конзолата и филмчета от Замундата.Форматирам го на 6-8 месеца, но въпреки това си се губи дисково пространство,формата на файловата система е NTFS ,дефрагментация веднъж месечно.С ext4 такива болежки не съм виждал.Голяма тайна ми е този Уиндоус.

Comment

Скрити и системни (защитени) файлове са 2 различни настройки просто.
                        Няма логика в ставащото, виждал съм го да успее да скрие нещо в системните си папки (пак има начин да се види де, но иска точен път), но в празен и форматиран дял не.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение

И защо?
                          Що не влезеш през Кнопикс-а и да видиш какво пише за този дял, какво що има...
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                            Какво може да има на празен XP дял .... System volume information
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Добре, че групата все още съществува и се ползва с Народното одобрение :

Zamunda Banana Bend - Sam Mnogo Ubav
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                                Щото като ги видя файловете ще има да им се чудя на файловите окончания ,после ще зема се умисля коя програмка дето не съм я инсталвал ги е писала по харда и с каква цел....и ще се вкарам у некой филм,че жената ме контролира..Затова ФОРМАТИРАМ без да гледам и отварям следващата Бира без да мисля за такива простотии.Приемам ,че Уиндоуса е виновен,но тъй като не съм го плащал не се сърдя на никой (добре ,че чичко Били не кара Алфа) и си свиркам.
                                А като се замисля просто си има някое вирусче,но ме мързи да се занимавам.
                                Last edited by 546; d.m.y г., 13:30.

Comment

Working...
                                X